Akrobatika gyerekeknek

Az Acro-Kids, elméleti síkon már évekkel ezelőtt megszületett. Ez, az óvodás és iskolás korú gyermekek (4 éves kortól 16 éves korig ajánlott) számára kifejlesztett mozgáskoordináció és képességfejlesztő torna.

Nézze meg az órarendünket!

Fiú – és Lánygyermekek számára is alkalmas

Az Acro-Kids első sorban a fiú gyerekek számára lett megalkotva. Természetesen a hasonló korú lánygyermekek is tökéletesen beleillenek a képzési menetbe.

 A mai világ trendjeit és divatsportjait megfigyelve, egyértelművé vállt számunkra, hogy a képzési rendben tátongó fehér folt mutatkozik azon iskolás korú,fiúgyermekek részére, akik nem szeretnének a versenysport és a napi megmérettetés, esetenként túl kemény világában részt venni illetve nem elkötelezett hívei a mai, népsportnak számító, legtöbb fiúgyermeket foglalkoztató labdarúgásnak.

A lánygyermekek többségét, már az óvodás kórtól táncra, a balettre, hip-hop táncra vagy sok más, de hasonló, kifejezetten feminin fogalakozásra iratják be a szülők. Érthetően ez a terület nem túl sok fiút foglalkoztat.

A fiúgyerekes családoknak így sajnálatos módon marad a labdarúgás, esteleg az önvédelmi sportok vagy bizonyos más sportok, versenyszintű, egész embert, illetve egész gyermeket kívánó világa. Hiszen nem mindenki szeretne egy sportot versenyzői szinten űzni. Nem minden gyermek tud elköteleződni, egy bizonyos sport mellett, hogy azzal napi szinten, több órát foglalkozzon. És nem minden szülő szeretné, ha a gyermeke, csak egy bizonyos sport árnyékában élné le, azönfeledt gyermeki éveit.

Viszont minden szülő szeretné ,hogy a gyermeke egészséges életet éljen, megfelelő mennyiségű mozgással.

Továbbá minden szülő szeretné hogy a gyermeke, ügyes
legyen. Jó mozgáskoordinációval és olyan alapokkal, hogy ha
később bármit is fog majd elkezdni, immár saját elhatározásból,
(legyen az snowboard, wakeboard, strandröplabda vagy
sziklamászás) mindenben sikeres legyen mert a gyermekkorban
olyan képességfejlesztő akrobatikus és torna képzést kapott, ami
megalapozta a tehetségét, a jövőbeli hobbykhoz és sportokhoz.

Az Acro-Kids, egy képességfejlesztő gyermek torna

Ami akrobatikus elemeket is felhasználó gondosan, lépésről, lépésre felépített tematika szerinti forgatókönyvet követő torna.
A gyermekek a koruknak megfelelő tornagyakorlatok és a szintén koruknak megfelelő, statikus, játékos, erősítő gyakorlatok elvégzése közben tanulják meg a mozgásművészet alapjait.

Az órák korosztályonkénti és kezdő, haladó, illetve szuper haladó csoportokra vannak elosztva. Bármikor, (az említett korosztályon belül) el lehet kezdeni és lehetőség van úgynevezett próbaórát is venni.

A gyerekek játékos hangulatban tanulhatnak

Így játékos, vetélkedős hangulatban tanulják meg a helyes testartástól, a bukfenctől és cigánykeréktől kezdve az összes olyan testmozgás koordinációs gyakorlatot, akár a kézenállásig és a szaltóig, aminek az ismerete egy életen át tudja őket elkisérni és segíteni az élet bármely területén.

Nem utolsó sorban, ez a tudás a jövőben jelentősen növeli a gyermekek önbizalmát és erősíti a jelleműket, tehát pozitív irányban hat mint a testi, mint a lelki, jellemfejlődésükre.