Kézenállás

A kézenállás megtanulása, az évtizedünk egyik legdivatosabb és leghasznosabb hobbija, ami minden téren előnyös és kifizetődő.

Nézze meg az órarendünket!

A kézenállás gyakorlása a test tartóizomzatának a megerősödésével jár

A mai világunkban a kézenállás alapjainak az elsajátítását, összefüggésbe hozzák, az önmegvalósítással, a cosmopolitan életmóddal és életérzéssel, a nőiesség szabadságával, a jógával és a gyermeteg csintalansággal is.
De nem számít, hogy ki, milyen okból is kezdi el tanulni ezt a könnyűnek látszó mutatványt, a lényeg, hogy aki ezzel foglakozik az a sikerélményeken is túl, rengeteg hasznos dolgot tesz a testével. A kézenálláshoz tartózó statikus erősítés, a test tartóizomzatának a megerősödésével jár, ami nagymértékben veszi le terhelést az izületekről, megkímélve őket a későbbi sérülésektől és lehetséges fájdalmaktól.
A helyes gyakorlás közben olyan izomszöveteket is megmozgatunk, amiket a normális életmódunkban szinte alig használunk. Jótékony hatása van a gerincoszlopra és a porckorongra is valamint a vérkeringés és a pulzus felgyorsulása miatt, az agyi vérellátásram illetve a szívre és az érrendszerre is.
Ebből következik, hogy mentálisan is pozitív, a gyakorlat hatása. Fontos tudni, hogy ha az első órákat, megfelelő szakember segítségével tesszük, akkor a későbbiekben már magunktól is képesek leszünk a fejlődésre. Viszont ha az elején magunk akarunk megtanulni kézen állni, akkor nagy eséllyel rossz mozdulatsorokat fogunk rögzíteni, aminek a kijavítása sokkal nehezebb, mintha a nulláról kezdenénk. Mivel a vizuális térérzékelésünk fejjel lefele máshogy működik, magunktól igen nehéz a helyes testtartás megtanulása.