Rólam

Deltai István vagyok. Két gyerekes apuka. Artista, Állami kitüntetett, Hortobágyi Károly díjas előadóművész. Több világverseny arany, ezüst és bronzérmese.

Hobbik: búvárkodás, sziklamászás, bungee jumping, ejtőernyőzés, snowboard, wakeboard, túrázás, sakk, filmek és az olvasás. 1970 október 8-án születtem. Szüleim cirkuszi artisták, légtornászok voltak, így én beleszülettem ebbe a csodálatos világba.

Az Állami Balett Intézet, Nádasi Ferenc Gimnáziumában érettségiztem, miközben az Állami Artistaképző Intézetbe jártam, 8 éven keresztűl, párhuzamos képzésre. A diploma megszerzése után, akrobata produkcióimmal, egyensúlyozó és légtornaszámommal léptem fel, hol cirkszokban, hol színházakban, revükben, varietékben, a Föld 5 kontinensének több mint 60 országában.

A karrierem alatt, mindig foglakoztam a mozgás művészetének tanulásával és tanításával. Beletanultam a Pilátes oktatásába, tanítottam az Egyesült Államokban és Németországban lévő artista iskolákban.

2007 Március 15-én, Dr. Sólyom László, a Magyar Köztársaság Elnöke megbízásából, Dr. Hiller István, oktatási és kulturális minisztertől, Állami kitüntetésben, Hortobágyi Károly-díjban részesültem “kiemelkedő artistaművészeti tevékenységem elismeréséért”.

Pár számszerűsített adat: 8 alkalommal nyertem különböző nemzetközi artista versenyeken, verseny fesztiválokon, arany, ezüst és bronzérmeket.

32 TV műsőrban szerepeltem. Ebből 5 volt Magyarországon. 80 millió ember nézte az élő TV közvetítést a floriadai Busch Gardensből, amikor a Good Morning America című műsorban szerepeltem.

13 millió ember nézte élőben a madridi, “Noche de Fiesta” TV műsort. 58 országban vendégszerepeltem és több mint 8ezerszer utaztam ezért repülővel. Több légitársaságnál vagyok, voltam arany vagy platina kártyás törzsutas.

15,000-nél is többszőr léptem színpadra és/vagy porondra. 12 éven keresztűl voltam az Artistaművészek Szakszervezetének Elnökségi tagja. 8 évig voltam (alapító) tagja a Magyar Cirkuszművészeti Tanácsnak. 2017-től az Eyecon Produkciós kft. és Művészközvetitő ügynökség, ügyvezető igazgatója és tulajdonosa vagyok. 2018 áprilisától testnevelést és akrobatikát tanítok a Budapest Táncművészeti Studió Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázumban. 2019-től pedig az Artpole Studioban.

Az akrobatika oktatást, az Acro-Kids képzést, az évek tapasztalatai alapján, hosszú évek munkájával dolgoztam ki és valósítottam meg.